De Engelse arts dr. Edward Bach was in het begin van de vorige eeuw op zoek naar een eenvoudige, goedkope en gemakkelijk toegankelijke geneesmethode zonder bijwerkingen. Dit resulteerde in 38 bloesemremedies. Een bloesemremedie is een volgens een speciale procedure verkregen vloeistof (bronwater) waarin de kracht van de bloesem is opgenomen. 

Elke bloesem staat voor een bepaalde gemoedstoestand. Bach Bloesemremedies kunnen negatieve gemoedstoestanden ombuigen naar positieve gemoedstoestanden. Een negatieve gemoedstoestand kan een reden zijn voor het ontstaan van lichamelijke klachten. Zo kan de Bach-bloesemremedie invloed hebben op lichamelijke problemen. 

 

Bach Bloesem Remedies zijn onschadelijk, hebben geen bijwerkingen en hebben geen invloed op de werking van andere medicijnen. Ze kunnen worden gegeven aan baby's, kinderen, volwassenen, dieren en planten. 

Afhankelijk van uw individuele gemoedstoestand wordt een keuze gemaakt uit de 38 Bach Bloesemremedies. Daarvan neem je 4 maal daags 4 druppels in. Je kunt ze in een glas of flesje water doen en dan verspreidt drinken of rechtstreeks in je mond druppelen.   

Bron: bachbloesem.remedie.org

Lisette Peerdeman